Biografi

STEFAN
Butiksägare

För över 40 år sedan tog Stefan Axelsson det allra första steget mot det vi i dag ser som en av Sveriges större riktiga djurbutiker.
På den tiden var det fisk, akvarietillbehör och ett brinnande intresse för akvariehobbyn som drev verksamheten. I dag står hund, katt, smådjur, fågel och reptil för en betydande del av arbetet. Den röda tråden från DÅ till NU är:

• Service
• Kunskap
• Kvalitet

Dessa ord leder oss framåt och ger vår verksamhet en unik touch som förfinats genom åren.

Den allra första lokalen låg på väster i Örebro, i en källare. Där huserades en massa akvarier, fisk och tillbehör. Stefan skötte fiskarna, bistod med all sin djupa kunskap till de som behövde den och sålde fisk. Parallellt med detta jobbade Stefan även som ambulansförare och undersköterska på sjukhuset.

Nästa lokal låg också på väster, och när han flyttade till den tillkom även reptiltillbehör i butiken. Eftersom Stefans intresse för reptiler är stort kunde kunderna få den hjälp de behövde med sina djur, samt få sig en pratstund om sin hobby.

Några år senare kom det sig att det blev en lokal ledig på Rudbecksgatan, och verksamheten flyttades upp på stan. Nu började butiken sälja levande djur och tillbehör till dem, främst då fåglar, kaniner och marsvin. Allt eftersom kom det in hamstrar, råttor, möss och andra små söta djur till försäljning.

Därpå blev det dags att flytta en sista gång. Några meter upp blev en lokal på Rudbecksgatan ledig, och det är också den plats där butiken ligger på än i dag. Nu började hund- och katt tillbehör, såsom foder och leksaker, säljas i affären.

Varefter tiden gick utökades verksamheten med olika tjänster, varor och djur. Även lokalerna utökades med mer yta, och 2014 togs det sista steget mot det vi är i dag – lokalerna utökades med ca. 400 kvadratmeter och Veterinären BraZoo föddes.

I dag är BraZoo en av de större butikerna med levande djur i verksamheten, med ett fullsortiment av tillbehör, veterinär och oerhört mycket kunskap under taket.

Close